Amersfoorts borrelpakket, bestel ‘m hier!

Borrelpakket uit Amersfoort

Als geboren en getogen Amersfoortse krijg ik heel veel energie van het samenstellen van lokale verwenpakketten. Vooral als het gaat om borrelen, weet ik dat er op dit moment veel mensen de vrijdagmiddagborrel missen. Op dit moment werk ik zelf ook vanuit huis. In mijn uppie… Op zich heeft dat fijne kanten, maar ik mis echt mensen om mij heen! Om de week toch nog een beetje gezellig af te sluiten, heb ik een Amersfoorts borrelpakket voor je samengesteld. Vol met allerlei lekkernijen uit regio Amersfoort: oftewel een lekker Keipakket!

Waarom geen standaard borrelpakket?

Vaak zie je borrelpakketten met kaas, crackers, wijn en worst. Ik wilde het een keer over een andere boeg gooien. Dit borrelpakket is dan ook meer een High Beer pakket geworden vanwege allerlei lokale zoete lekkernijen. Dus waar bestaat dit heerlijke borrelpakket uit?

1. Brownies

De brownies zijn een persoonlijke favoriet en mochten dan ook echt niet ontbreken in dit pakket. Ik heb zelf een half jaar bij The Blueberry gewerkt al marketeer en in die tijd heb ik heel wat brownies mogen proeven. Een voorrecht al je het mij vraagt, want wie kan dat nou zeggen!?

Voor wie The Blueberry niet kent, het is een lunchroom met Amerikaanse invloeden. Dat komt terug in het interieur en ook op de menukaart. En ook leuk om te weten, de eigenaresse is mijn zus!

De brownies van The Blueberry zijn versierd met M&M’s en fudge. Ik verzeker je… als je ze eenmaal hebt geproefd, wil je niet anders meer….

Of misschien wel? Ik wissel de brownies van The Blueberry namelijk af met brownies van Proof Bakery uit Vathorst. Een geweldige bakkerij waar ze de lekkerste dingen maken. Deze dikke brownies zijn je vingers om bij af te likken.

Waarom ik wissel tussen deze leveranciers? Omdat ik meerdere kleine ondernemers wil steunen. Bij grotere orders koop ik bij Proof Bakery in. Het zit net wat verder bij mijn ‘home office’ vandaan, waardoor het handiger is om het daar op te halen bij grotere bestellingen.

2. Lokaal bier

Wat ik geweldig vind is dat Amersfoort een stad is van bierbrouwers. Er zitten meerdere bierbrouwerijen in de stad. Ik koop zelf bij Rock City Brewing bier in. Ze maken geweldig bier! Voor deze pakketten wissel ik af tussen Amersfoort Pale Ale, Royaal Saison en Peach Squeezer. Er zitten namelijk twee lokale biertjes in het pakket.

Hieronder even in het kort wat je van deze biertjes kan verwachten:

Amersfoort Pale Ale: De grote hoeveelheid hop die aan dit bier is toegevoegd geeft dit biertje een fris karakter met fruitige aroma’s van mango, citrusvruchten en tropisch fruit.

Royaal Saison: Een fris en fruitige doordrinkbare Saison. Gebrouwen met rogge voor een stoere punch.

Peach Squeezer: Dit biertje is een tarwebier. Zoals de naam als zegt, kun je mooie smaken en geuren van perzikken verwachten. Fris als een zomerbier, en flink romig als een milkshake. Door de gebruikte dryhop-technieken ook nog eens behoorlijk juicy.

Borrelpakket Amersfoort

3. Chocolade

Al jaren kom ik bij Dr. Chocolate op bezoek om mijn favoriete chocolade te scoren. Ik kan zo genieten van goede kwaliteit chocolade. Het smaakt echt zoveel beter dan de chocolade uit de supermarkt. Het is nergens mee te vergelijken. Voor dit pakket heeft Tim (eigenaar van Dr. Chocolate) een zakje gemaakt met allerlei soorten chocolade. Zodat je van alles wat kan proeven. Een soort van culinaire ontdekkingstocht dus eigenlijk.

4. Noten

Het was wel even lastig om een goede leverancier voor de noten te vinden. Maar ik heb er bij mij in de buurt eentje gevonden! Ik woon zelf in Leusden, dat ligt net buiten Amersfoort. Leusden is eigenlijk qua afstand even ver weg als de binnenstad van Amersfoort is van Vathorst. De nootjes komen van Lekkerman. En ja, die noten zijn lekker man!

Na een tip van een klant hebben we de nootjes iets aangepast. Eerst zaten er namelijk cranberries in, maar dan wordt het wel heel zoet in combinatie met het bier. Dus nu krijg je alleen maar heerlijke ongezouten noten in het pakket.

Ook dit borrelpakket uit Amersfoort bestellen? Bestel ‘m hier!