Blogger Suzanne inspireert maandelijks 50.000 mensen om vrijer te leven

Work Hard Travel Harder - Suzanne van Duijn - Vrijemeid

Maak kennis met de leverancier

Het is een thema waar veel Nederlanders behoefte aan hebben. Suzanne van Duijn weet er in ieder geval alles over. Op haar blog inspireert ze maandelijks meer dan 50.000 unieke bezoekers naar een vrijer leven. Zo vind je er tips over locatie-onafhankelijk werken, geld verdienen en de mooiste bestemmingen. Of dat nog niet genoeg was, bracht ze In februari 2020 haar boek ‘Work Hard, Travel Harder’ uit. Waarin ze al haar tips over werken en reizen als digital nomad bundelde. We vroegen Suzanne het hemd van het lijf.

Wat voor boek heb je geschreven?

“In mijn boek Work Hard, Travel Harder lees je praktische tips, inspirerende interviews en mijn eigen ervaringen. Ik schrijf over zowel goede als slechte ervaringen, want als digital nomad leven is niet altijd even gemakkelijk. Ik reisde af naar 50 landen en werkte vanuit onder andere Costa Rica, Los Angeles, Barcelona, Thailand, Indonesië en Australie.”

Was je altijd al digital nomad?

“Ik startte met locatie-onafhankelijk ondernemen in 2016. Eerst als freelance PR-adviseur. Inmiddels heb ik twee bedrijven: PR-bureau Snappr met compagnon Chantal en VrijeMeid.nl, waar je ook e-books, een cursus en coachingtraject vindt.”

Wat maakt jouw boek uniek?

Work Hard, Travel Harder is het eerste Nederlandstalige boek over werken en reizen als digital nomad waarin je verschillende interviews, praktische tips en mooie bestemmingen vindt. Als parttime digital nomad maak ik het heel toegankelijk voor iedereen om eens te werken vanuit het buitenland. Al is dat natuurlijk in deze coronatijd wel lastiger, maar niet onmogelijk.”

Wat hoop je met jouw boek te bereiken?

“Ik hoop mensen te inspireren die ervan dromen om locatie-onafhankelijk te werken. Ik geef ze met mijn boek het laatste duwtje in de rug om het eens te gaan proberen. Mensen die nog niet eerder van locatie-onafhankelijk werken hebben gehoord, hoop ik te verrassen. Er is zoveel meer mogelijk! Ook – juist – door corona. Vooral nu is het makkelijker geworden om online voor je werkgever of opdrachtgevers aan de slag te gaan.”

Wat vind jij van support your locals?

“Ik probeer heel weinig te shoppen, maar als ik op reis ben, dan vind ik lokale boetiekjes altijd leuk om te bezoeken. In Utrecht, waar ik op dit moment woon, support ik mijn favoriete horecazaken: Le Jardin en WT Urban Kitchen.”

Waar kan iemand jou mee verrassen?

“Mijn vriend mag mij altijd verrassen met een weekendje weg, een etentje of gewoon een spontaan dagje naar het strand. Als ik iemand wil verrassen, dan zou ik bijvoorbeeld een LOCALFAVS box kopen. Ik werk zelf samen met andere freelancers. En door zo’n kerstpakket te kopen support ik ook andere kleine ondernemers.”

Ontdek alle exclusieve kerstpakketten