Michelle van Le Fleurieus levert droogbloemen voor in jouw verwenbox

LOCALFAVS - lokale cadeaubox

Maak kennis met de leverancier

Michelle de Heer (25) is bloemstyliste en creëert de mooiste boeketten. Ze komt uit Amersfoort en haar droogbloemen zijn te vinden in de LOCALFAVS box. Michelle: “Droogbloemen zijn onwijs duurzaam en gaan een lange periode mee.”

Bestel de goodiebox met een droogboeket van Le Fleurieus.

Maar Michelle begon haar bedrijf niet met droogbloemen. Ze stelt ook trouwboeketten samen. Michelle: “Bij Le Fleurieus stel ik de meest romantische, liefdevolle en persoonlijke bruidsbloemen samen voor huwelijken en bruidsparen. Dat vind ik fantastisch om te doen. Maar inmiddels run ik ook een webshop met droogbloemen.”

Le Fleurieus

“Ongeveer een jaar geleden kwam ik bij de inkoop wat droogbloemen tegen. Ik dacht meteen: ‘hier ga ik eens wat mee proberen’. Ik ging aan de slag met de droogbloemen. Dat was in het begin een behoorlijke uitdaging, omdat dit heel anders werkt dan verse bloemen. Maar het lukte en uiteindelijk kwamen daar een aantal toffe items uit. Ik besloot ze te delen via Instagram. Er kwamen meteen allemaal positieve reacties en een aantal bestellingen via Instagram.”

De droogbloemen blijken een schot in de roos. “Afgelopen kerst stond ik op een wintermarkt in Amersfoort, waar ik veel klanten kreeg die puur om de droogbloemen langskwamen. Ze vroegen of ik een webshop had. Dat was het moment dat ik daar serieus over na ging denken. Een aantal maanden later, in maart 2020, ging mijn webshop live. De bestellingen stroomden binnen! Vooral afgelopen Moederdag was het een gekkenhuis. Er kwamen zoveel bestellingen binnen dat we de webshop uiteindelijk een week voor Moederdag moesten sluiten, omdat ik het anders niet meer aankon. Zo bizar hoe dat ineens zo snel kan lopen!”

le_fleurieus_antoinet_murier_photography
Foto door: Antoinet Murier Photography

Inspireren

“In de droogbloemen-webshop vind je verschillende items. Ik verkoop boeketten, kransen, borduurringen met droogbloemen en hele toffe stolpen voor in jouw interieur. Het leukste aan droogbloemen is dat ze onwijs lang meegaan en dus erg duurzaam zijn. Ook vind ik het tof dat de droogbloemen die ik inkoop gewoon hun kleur behouden en dat je dus niet zomaar een dood bosje bloemen op tafel hebt staan.”

“Ik weet dat ik mensen hiermee absoluut inspireer en dat het ze blij maakt. Ook aan het begin van de coronacrisis heb ik heel veel mensen blij mogen maken met droogbloemen. Die kregen ze dan van hun geliefde omdat ze niet bij elkaar konden zijn.”

LOCALFAVS - goodiebox

Amersfoort

Michelle komt uit Amersfoort en daarom wil ze ook een paar van haar lokale favorieten delen. “In Amersfoort ga ik graag even langs BLUR YOUR LIFE. Een fijn koffiehuis met een leuke winkel in één van de sfeervolle straatjes van de stad. Ook bij SMIR kom ik graag, een duurzame lifestyle winkel.”

Michelle heeft ook tips welke lokale restaurants je niet mag overslaan. “Ik kom graag bij Dara, een plek met veel sfeer aan de Amersfoortse gracht. Er liggen veel bootjes daar en als je Dara uitstapt, kijk je zo naar de Koppelpoort. Daarnaast mag je Alberts Eten&Drinken, Barista Café en Dikke Dirck niet overslaan.”

LOCALFAVS

“Ik vind de LOCALFAVS box een superleuk initiatief. Ik vind het erg leuk dat je met zo’n box lokale ondernemers kunt steunen. Ik zou er zelf iemand mee verrassen die wel wat steun kan gebruiken deze periode. Een fijn hart onder de riem. Zelf vind ik het ook leuk om verrast te worden. Hoe weet ik niet precies. Als het een verrassing is, is het altijd goed toch?”