Sla deze lokale hotspots niet over als je Amersfoort gaat ontdekken

Amersfoort hotspots

Een weekendje weg in Amersfoort of gewoon even je eigen stad herontdekken? De stad Amersfoort heeft heel veel mooie plekken, wandelroutes, een prachtig oud centrum en bijzondere lokale initiatieven. Geniet van een lokale en moderne winkelstad, in een middeleeuws jasje. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij hebben de leukste lokale winkels, restaurants en wandelroutes in Amersfoort voor je op een rij gezet.

Naar het bos: Klein Zwitserland

Wil je lekker wandelen in het bos? Het bos Klein Zwitserland, ten zuiden van de binnenstad, is heerlijk om te ontdekken en in te wandelen. In het bos is, aan de hand van paaltjes met een groene rand, een wandeling uitgezet die je kunt lopen. Leuk feitje: het hoogste punt van Amersfoort bevindt zich hier!

Dierenpark Amersfoort

Amersfoort heeft een eigen dierentuin en goed nieuws: deze gaat binnenkort weer open. De dierentuin heeft veel verschillende dieren en is erg knus. In de dierentuin kun je ook een wandeling maken door het beruchte Dinopark of langs de giraffen struinen. Een heerlijk dagje erop uit met het gezin dus.

Online stadswandeling

Om toch nog even veilig binnen te blijven, is deze online stadswandeling een uitkomst. De gidsen van Amersfoortse Gidsen leiden je normaalgesproken in een fysieke wandeling door Amersfoort, maar door de coronacrisis is dat niet mogelijk. Je kunt ze daarom financieel steunen en Amersfoort beter leren kennen, gewoon achter je laptop. Ze delen in mini-vlogs meer informatie over de stad, waardoor je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan in de stad.

Terres des Hommes

Wij vinden duurzame keuzes erg belangrijk. Een duurzame keuze kan zijn om bijvoorbeeld tweedehands kleding te gaan kopen. Terres des Hommes zit op meerdere locaties in Nederland en is een organisatie die zich inzet tegen kinderuitbuiting. Je kunt ze hierbij steunen door tweedehands kleding te kopen. Goede keuze om dus even naar binnen te lopen!

Je vindt trouwens meer leuke winkels op de Kamp in Amersfoort en het grenst ook aan het monumentale Hofje Armen de Poth. Zeker een bezoekje waard.

The Blueberry

Deze fijne ontbijt- en lunchzaak vind je op twee plekken in Amersfoort: de Hof en winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort-Noord. Je kunt jezelf hier verwennen met de allerlekkerste baksels met een Amerikaanse twist. En het leuke is: er zit ook wat lekkers van The Blueberry in onze LOCALFAVS box. Je kunt er nu allerlei lekkers afhalen, maar we hopen dat je hier snel weer lekker kunt lunchen of ontbijten.

Het Lokaal

Het Lokaal is een winkel en restaurant in één. Je vindt er veel streekproducten. Bijna alle producten worden binnen vijftig kilometer van Het Lokaal gemaakt! Er wordt koffie gebrand van Boot Koffie, bier gebrouwen en heerlijk brood gebakken door Elsenburg & Sebastiani Broodmakers. En als je toch in de buurt bent, kun je ook het gebied rondom de oude Prodentfabriek verkennen.

Nul33

Dit restaurant in het centrum van Amersfoort mag je eigenlijk ook niet overslaan. Ze maken hier de lekkerste dingen en vanbinnen ziet het restaurant er ook gewoon erg leuk uit. Echte locals weten: als je hier eet, moet je ook even een bezoekje aan de wc brengen. Huh? De toiletten zitten in de kelder, waar je nog steeds middeleeuwse muren spot.

Juffrouw Jacoba

Verstopt in één van de vele oude steegjes in het centrum, zit een knusse lunchroom. Ze maken bij Juffrouw Jacoba er de lekkerste vooral veel zoete gerechtjes. Denk aan crêpes, galettes (dunne krokante pannenkoek) en croques (soort tosti). Ook fijn: je kijkt op het terras uit op een van de Amersfoortse grachten.