Lotte van Lotts studio maakt liefdevolle kaartjes

Lotts studio Amersfoort

Maak kennis met de leverancier

Lotte Geusebroek (25) maakt graag mooie plaatjes en dat kan ze goed. Samen met haar vriend en haar poes Frumpkin woont ze in Amersfoort. Ze zit in de laatste paar maanden van haar hbo-opleiding, waar ze wordt opgeleid tot trendwatcher en concept creator. Lotte: “Ik vind het mooi om dingen visueel te maken.”

Bestel de goodiebox met kaartjes van Lotts Studio.

“Toen Instagram een ding werd, ben ik begonnen met het maken van foto’s. Ik vond dat mijn Instagramprofiel er dan ook mooi uit moest zien. Steeds vaker kreeg ik de vraag van anderen of ik ook foto’s voor hen wilde maken. Bedrijfjes, familie, vrienden en kennissen. Maar ik bedacht: als zij dat allemaal zo leuk vinden, wil ik er ook betaald voor krijgen. Toen heb ik me ingeschreven bij de KVK. Met de kaartjes die ik maak ging het precies zo. Ik vroeg me af: waarom bied ik dit dan niet ook aan met mijn bedrijf? Dus toen heb ik het samengevoegd.”

Ansichtkaart-Lotts-studio-Lotte-Geusebroek

Verbinding

“Door de coronacrisis mist iedereen de (fysieke) verbinding met anderen. Juist die aanrakingen besloot ik op de kaartjes te zetten, zodat je dat kan opsturen naar mensen die je niet kunt aanraken. Het kaartensetje heet ‘take my hand’ en het zijn lijntekeningen met kleine aanrakingen.”

“Bij één kaartje stel ik me zo voor dat het twee geliefden zijn die over straat lopen en elkaars hand vasthouden. Ik heb er ook eentje met de verbinding met de natuur. Die mis ik nu ook soms wel. Daarnaast een kaartje van een foto die ik heb nagemaakt. Ik had een foto gemaakt van mijn halfbroertje en zijn halfzusje. Dat heb ik nagetekend, omdat ik het zo mooi vond dat hij haar aan de hand meenam.” 

“De kaarten sluiten heel goed aan bij deze tijd, omdat het gaat over die aanraking en elkaar missen. Mijn moeder kwam bijvoorbeeld laatst op visite, op anderhalve meter afstand. Het is zo gek dat je elkaar dan geen knuffel kan geven, dat mis ik.”

Lokale favorieten

“Ik vind BLUR YOUR LIFE een hele fijne plek, het is zo’n geweldig cadeauwinkeltje. Ik wil daar ook altijd alles hebben, haha. Als ik niet weet wat ik voor mensen moet kopen, ga ik gewoon daarheen. Daarnaast kan je er ook neerploffen voor een fijn kopje thee of koffie. Ook kom ik graag bij de Dille & Kamille. De winkel past ook goed bij de binnenstad en is voor mij altijd een rustmomentje tijdens het winkelen. Je kunt er namelijk ook fijn een kop koffie of verse thee krijgen.”

“Tegenover de Dille & Kamille zit Mi-Yao. Volgens mij is dat het kleinste restaurant van Amersfoort en ze serveren allemaal Aziatische gerechten. Echt Aziatisch zeg maar. Sinds ik een paar jaar geleden in Vietnam ben geweest word ik er heel blij van. En het is niet zo duur. Ze raden aan alles te delen, zodat je allemaal kleine verschillende gerechtjes kunt bestellen. Heerlijk!”

“In het Soesterkwartier zit Citroen & Peper, dat is ook zo’n fijn klein restaurantje. Ze zijn bezig met no waste. Ze letten op wat voor producten ze inkopen. Zo hoeven ze minder weg te gooien en dat maakt het duurzaam en niet duur. Het is echt zo’n buurtrestaurantje, maar je moet wel reserveren, want de plek is populair.”

LOCALFAVS

“Ik vind LOCALFAVS een hartstikke leuk idee. Ik ken Evelyne (founder van LOCALFAVS) ook redelijk goed. Ze bedenkt altijd zulke leuke ideeën en ik vind het ook heel tof om dan mee te doen met haar goede idee. Er zijn veel mensen die het echt wel zwaar hebben nu, ondernemers of mensen die nu niet goed van hun producten en dergelijke kunnen genieten. Ik vind het mooi om dat te kunnen ondersteunen en helpen oplossen. Ik vind het ook bijzonder om te zien hoeveel mooie dingen er ontstaan. Het is interessant hoe we ons zo goed kunnen aanpassen!”

“Zelf hou ik helemaal niet van verrassingen, maar cadeautjes of zo’n box zou ik wel erg leuk vinden. Zoiets spontaans is altijd leuk. Ik zou een box sturen naar een vriendin waarvan haar relatie na drie jaar is uitgegaan en die nu vlak voor de crisis weer bij haar moeder moest intrekken. Een lekkere brownie kan ze nu wel gebruiken.”