Lisette inspireert Amersfoort met Amerikaanse lekkernijen

The Blueberry Amersfoort

Maak kennis met de leverancier

Lisette de Jong is gek op lekker eten en koken en wilde in 2016 heel graag een eigen bedrijf starten. Ze besloot dit te combineren en van dat succes kan nu iedereen genieten: bij The Blueberry kun je je onderdompelen in Amerikaanse sferen terwijl je geniet van een ontbijtje, kopje koffie of lunch. “We vinden het belangrijk dat iedereen plezier heeft”, legt Lisette uit. 

Lisette: “The Blueberry is te vinden op twee locaties in Amersfoort. Met dit concept onderscheiden we ons met onze op Amerika geïnspireerde menukaart en interieur. Zelf woon ik al 33 jaar in Amersfoort en ben ik sinds 10 jaar samen met Marcel. Hij helpt me ook regelmatig. Toen ik een bedrijf wilde starten, had ik al ervaring als horecaondernemer, maar nog niet ‘alleen’. Samen met Marcel bedacht ik hoe mijn ideale horecabedrijf eruit zou zijn, passend bij mij als persoon en bij de locatie van ons eerste pandje, op de Hof in Amersfoort. Hij dacht ook mee in de huisstijl van het bedrijf en helpt met het ontwerpen van bijvoorbeeld onze menukaarten en specials.”

LOCALFAVS - blondies en chocolate chip cookies The Blueberry
De lekkernijen van The Blueberry in onze boxen

Geluksmomentje in Amerikaanse sfeer

The Blueberry is uniek vanwege de vrolijkheid van het bedrijf en de medewerkers: “We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt plezier heeft. Je kan alleen een ander blij maken als je dat zelf ook bent. Dan slaat dit over op onze gasten en is de sfeer meer ontspannen. Ons ultieme doel is het zorgen voor een geluksmomentje in Amerikaanse sfeer. Het samenbrengen van mensen en het mensen helpen herinneringen creëren.” 

“Daarom serveren we eten dat met liefde wordt bereid en dat met veel aandacht is samengesteld. We maken geen gebruik van dingen die al bereid zijn, maar maken waar mogelijk echt alles zelf. Tot de limonades aan toe. Dat wij dit mogen doen en als bedrijf onderdeel mogen zijn van dit geluksmomentje, is echt fantastisch.”

Lokale favorieten

Lisette heeft een grote liefde voor koken en bakken: “Ik vind het heerlijk om in winkels als Kookwinkel Oldenhof te struinen, net zoals Boekhandel Veenendaal in de Langestraat. En dan naar kookboeken kijken natuurlijk! Ik ben ervan overtuigd dat kleine ondernemers de stad juist zo gezellig maken. Een zero waste winkel als SMIR op het Mooiersplein vind ik een super initiatief. Ze zijn onlangs gestopt met het verkopen van spulletjes in hun winkel, maar je kunt ook online fijne zero waste producten scoren en op de locatie zelf workshops volgen. Of ga eens langs bij Hadaja, achter het oude stadhuis, met al haar vrolijke lampen en servies.”

Lisette heeft ook wel tips als je lekker wil eten in Amersfoort: “Ik vind het nieuwe Dikke Dirck een super leuke zaak, daar word ik geïnspireerd en vrolijk van. Hun interieur is zo leuk! Ook de nieuwe wijnbar Vino Brasa in de Lavendelstraat, straalt echt ‘hipheid’ uit. Wat eten betreft, vind ik bijvoorbeeld Alberts ontzettend goed. Een lekkere pokébowl van Pokélicious kan ik ook niet weerstaan!”

LOCALFAVS

“LOCALFAVS is gestart door mijn zusje Evelyne en ik bewonder haar ondernemersdrive. Ik vind het belangrijk dat wij elkaar supporten door deze coronacrisis heen. Daarnaast vind ik het een goed idee om op deze manier lokale producten en ondernemers samen te brengen en dit als pakket aan te bieden aan het publiek.”

“Ik hou er zelf ook wel van om verrast te worden. Met een heerlijk spontaan weekendje weg of een lekker diner. Maar ook van een onverwachts cadeautje of een bos bloemen word ik super blij! Stiekem heb ik onszelf ook al verrast met een box van LOCALFAVS, want ik vond de samenstelling zo leuk. We hebben het bosje droogbloemen een mooi plekje gegeven in een vaasje op ons dressoir en de mooie ansichtkaarten hebben ook al een weg gevonden in hun interieur. De chocolade van Dr. Chocolate was zo weg en ook onze eigen brownies zagen de volgende dag niet!”